Bucher Municipal

12/08/2022

Hvad der startede som to små smedeværksteder i henholdsvis Danmark og ved Zürich i Schweiz for mere end 100 år siden har udviklet sig til en verdensledende producent af køretøjer til rengøring af veje og kloakker, snerydning og affaldshåndtering.

Historien om Bucher Municipal i Danmark begynder for mere end 100 år siden i Silkeborgs gågade, hvor Jacob Hvidtved Larsen startede sit lille smedeværksted. Firmaet blev opkaldt efter stifteren og kom til at hedde J. Hvidtved Larsen. Frem til 1955 var J. Hvidtved Larsen involveret i mange forskellige projekter på tværs af mange forskellige brancher.

I 1955 forespurgte en dansk entreprenør på et lastbilmonteret vakuum-anlæg, der skulle bruges til at rengøre kloakker, og i 1956 leverede J. Hvidtved Larsen firmaets første anlæg. Rygtet spredtes hurtigt, og i løbet af 1960’erne voksede efterspørgslen, og produktionen blev trinvist ændret til at fokusere mere og mere på design, udvikling og produktion af slamsugere.

I 1970’erne og 1980’erne blev slamsugere mere og mere dominerende i forretningen hos J. Hvidtved Larsen. I den periode investerede man massivt i produktion, innovation og udvikling af slamsugeranlæg. Helt konkret gik man efter at skabe løsninger, der kunne hjælpe kunderne til at drive en bedre forretning. I denne udviklingsfase introducerede J. Hvidtved Larsen det første fuldautomatiske kombinationsanlæg: Et koncept, der i dag er kendt som FlexLine®. Senere introducerede man det flytbare stempel og hurtigt derefter, i 1985, introducerede J. Hvidtved Larsen verdens første fuldautomatiske og kontinuerlige genbrugsanlæg: Recycler®.

I løbet af 00’erne startede det store eksporteventyr for J. Hvidtved Larsen. Op til 66% af virksomhedens totale produktion krydsede grænsen til resten af Europa, men slamsugerne fandt også vej helt til Australien, New Zealand og Nordamerika.

I 2016 blev J. Hvidtved Larsen købt af Bucher Municipal.

Bucher Municipal har sin oprindelse i en lille landsby nær Niederweningenved Zürich i Schweiz og er grundlagt af Heinrich Bucher, en lokal smed, i 1807. Heinrich arbejdede primært som grovsmed med fokus på reparation af landbrugsudstyr.

Efter mere end 80 år med grovsmedopgaver, hvor man primært vedligeholdte og reparerede landbrugsudstyr i nærområdet, udvidede man fokus til at importere, sælge og vedligeholde landbrugsudstyr fra udlandet. Virksomheden fortsatte med at vokse – og herfra tog det for alvor fart, da man begyndte at udforske rengørings- og rydningskøretøjer til brug i det offentlige.

Frem til 1990’erne steg efterspørgslen kraftigt på rengørings- og rydningsløsninger til den offentlige sektor, og i 1991 satte Bucher Municipal for alvor fokus på denne del af forretningen, da de opkøbte Rolba – en producent af feje- og snerydningsmaskiner. Siden da har Bucher Municipal opkøbt mange virksomheder som for eksempel Giletta og Johnston Sweepers, og således også J. Hvidtved Larsen i 2016.

Den dag i dag er Bucher Municipal en verdensledende producent af køretøjer til rengøring af veje og kloakker, snerydning og affaldshåndtering.

Du er velkommen til at finde ud af mere på www.buchermunicipal.com

Seneste nyt