Asetek

12/08/2022

Asetek er global leder inden for væskekølingsløsninger til datacentre, servere og computere, og nu er Asetek også godt i gang med at tage Sim-racing-verdenen med storm.

Det hele begyndte da stifter og CEO, André Eriksen, fik en idé til, hvordan man kunne overkomme ydeevnebegrænsningerne for computere, som var forårsaget af overophedning af processorer. André fandt ud af, at ved at fryse CPU’er ned til temperaturer under nul, kunne man opnå hurtigere CPU-hastigheder. I årene efter videreudviklede Asetek på denne opfindelse, og det førte til opfindelsen af deres forseglede væskekøler.

I begyndelsen fokuserede Asetek på at stille deres væskekølingsløsninger til rådighed for sine OEM-partnere, da Aseteks væskekølingsinnovationer gjorde det muligt for deres OEM-partnere inden for højtydende pc- og arbejdsstationer at give industrien præbyggede pc’er med bedre ydeevne. Store virksomheder som for eksempel Acer, Dell og HP fandt hurtigt ud af, hvor stor en forskel Aseteks teknologi gjorde for deres produkter, så derfor blev teknologien hurtigt en integreret del af flere af deres løsninger.

Herefter udvidede Asetek sit fokus til datacentermarkedet, hvor de introducerede en række væskebaserede køleløsninger, som kunne øge ydeevne, tæthed og energieffektivitet i datacentrene.

Derudover sidder deres Direct-to-Chip (D2C) væskekølingsteknologi i dag i flere af verdens hurtigste supercomputere.

Selvom Asetek har haft stor succes, har det ikke holdt dem fra fortsat at holde fast i den innovative tankegang. De fortsætter med at innovere for at bringe fremskridt inden for ydeevne, øge tætheden i datacentre og gøre det muligt for datacentre at reducere sit CO2-fodaftryk. De fokuserer på at finde nye måder at løse komplekse termiske udfordringer på ved at forske inden for nye pumpedesigns, nye væsketyper, nye radiatorteknologier og topologier og meget mere.

Men som om det ikke skulle være nok, så har Asetek begivet sig ud på nye innovative eventyr. Ved at udnytte sine omfattende muligheder med software, hardware og mekanik, også kendt som mekatronik, kunne de i 2021 løfte sløret for sine første sim-racing produkter, nemlig deres Invicta™ Sim Racing-pedaler, som er designet og udviklet til at bringe virkelighedstro raceroplevelser til sim-racere. Sidenhen er der kommet mange flere sim-racing produkter til deres portefølje.

Deres mål er at udvikle SimSports™-produkter med en ægte racerbilsfølelse, der kan hjælpe til at løfte sim-raceres præstationer. Samtidig leverer de unik software til nem og enkel brug, for det ultimative inden for tilpasning og personalisering.

Du er velkommen til at finde ud af mere på www.asetek.com

Seneste nyt