Historien om Erling Vangedal-Nielsens opfindelse...

Isterningeposen

Historien om Erling Vangedal-Nielsens opfindelse af isterningeposen, som mange kender, er fascinerende i al sin enkelthed.

Erling Vangedal-Nielsen har ofte fortalt historien om, hvordan idéen til isterningeposen blev undfanget i et sommerhus en aften i selskabeligt lag, hvor isterninger til drinks blev en mangelvare. Med en plasticpose som udgangspunkt og en kreativ indgangsvinkel, det rette ingeniørmæssige snilde og ikke mindst hårdt arbejde og vedholdenhed, blev prototypen på posen til.

Det varede ikke længe, før isterningeposen skulle vise sig at være et genialt indfald, som førte til en overvældende, verdensomspændende kommerciel succes. I spillet om rettighederne til opfindelsen og opnåelse af samarbejdspartnere har patenteringen af opfindelsen været central.

Erling Vangedal-Nielsen har gennem sin virksomhed Unigreen A/S sideløbende med sine øvrige opfindelser, fx det lange tefilter, videreudviklet konceptet – hvem kender ikke salatslyngeposen – og vi har hos Budde Schou haft fornøjelsen af at udtage og pleje de tilhørende rettigheder.

Læs mere om isterningeposen.